Power Kaabah dibuktikan oleh Sains

Berikut adalah petikan daripada temu bual dengan Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari Pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir. TV Al-Majd menyiarkan temu bual ini pada 16 Januari, 2005

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Mekah sebagai pusat bumi telah terbukti secara saintifik. Bagaimana? Apabila mereka pergi ke angkasa lepas dan mengambil foto-foto bumi, mereka melihat bahawa bumi itu ialah suatu sfera hitam yang tergantung bebas. Lelaki itu berkata, “Bumi ini, siapakah yang menggantungnya?”

Penemubual: Siapa yang bertanya?

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: [Neil] Armstrong. Armstrong pada asasnya cuba berkata: Tuhanlah yang menggantungnya. Mereka juga mendapati bahawa Bumi mengeluarkan radiasi, dan mereka menulis kenyataaan tentang perkara ini di sebuah laman web tertentu. Setelah 21 hari, laman web itu sudah tidak dapat di akses.

Penemubual: Mengapa mereka menyembunyikannya?

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Ada niat tertentu…

Penemubual: Penyembunyian maklumat ini pasti mempunyai alasan signifikan..

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Ia amat ketara, kerana …Mereka berkata Kaabah mengeluarkan radiasi. Radiasi ini merupakan satu gelombang pendek ( short wave)

Apabila mereka menemui radiasi ini, mereka mula mencari sumbernya, dan mereka mendapati bahawa radiasi ini berasal dari Mekah, dengan lebih tepat lagi, dari Kaa’bah.

Penemubual: Ya Allah!

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Juga dikatakan …

Penemubual: Adakah radiasi ini mempunyai kesan?

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Mereka mendapati bahawa sinaran ini adalah infiniti. Apabila mereka sampai ke Mars dan mula mengambil foto, mereka mendapati bahawa radiasi ini terus-terusan ke luar ruang angkasa. Mereka berkata bahawa panjang gelombang yang kita ketahui … (atau yang terbatas yang kita ketahui) … sinaran ini mempunyai ciri-ciri khas: Ia inifiniti, dan saya percaya bahawa sebab itu bahawa radiasi ini menghubungkan Kaabah duniawi dengan Kaabah alam angkasa.

Bayangkan bahawa anda adalah Kutub Utara dan saya Kutub Selatan – di tengah-tengah wujud zon yang dipanggil zon keseimbangan magnetik. Jika anda meletakkan kompas di sana, jarum tidak akan bergerak.

Penemubual: Bermakna wujud tarikan yang sama dari kedua-dua pihak?

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Ya, dan itulah kenapa disebut-kemagnetan zon sifar, kerana daya magnet tiada kesan di sana, Itulah sebabnya jika seseorang bergerak ke Mekah atau tinggal di sana, dia hidup lebih panjang, sihat, dan kurang terjejas oleh graviti Bumi. Itulah mengapa apabila anda mengelilingi Kaabah, anda akan mendapat ‘bayaran’ dengan tenaga.

Penemubual: “Subhanallah

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Ya, ini adalah fakta.

Ini adalah sebuah fakta sains …

Penemubual: Kerana anda jauh dari …

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Medan magnet Bumi tidak mempunyai kesan ke atas kamu dalam hal ini.

Ada kajian yang membuktikan bahawa batu-batu basalt hitam di Mekah adalah batu-batu tertua di dunia. Ini adalah kebenaran.

Penemubual: Batu-batu yang tertua? Ya. Adakah ini telah dibuktikan secara saintifik?

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: Sudah terbukti secara saintifik, dan kajian itu telah diterbitkan.

Penemubual: Mereka mengambil batu-batu basalt dari Mekah …

Dr. ‘Abd Al-Baset Sayyid: … Batu-batu Basalt dari Mekah, dan menyiasat tempat-tempat di mana mereka telah dibentuk.

Dalam Muzium British, terdapat tiga buah batu hitam [dari Kaabah] … dan mereka berkata bahawa batu ini tidak datang dari sistem suria kita.

About these ads

5 Comments on “Power Kaabah dibuktikan oleh Sains”

  1. leith says:

    Mohon share ye

    Like this

  2. mueezza says:

    as salam puan heliconia

    juga salam kerinduan kepada RSA yang sedang memproses dunia untuk kembali ke jalan yang lurus.
    juga RSA sedang memproses hati dan jiwa warga malaysia untuk suka dan jinak semula dengan kebenaran. hati meronta-ronta untuk keluar dari ‘cahaya’ kegelapan dan mencari-cari ‘cahaya’ kebaikan.
    baru semalam sahabat saja ‘reveal’ bahawa minda Abuya lah yang telah menjadi titik tolak untuk dirinya berubah. bila dia baca buku Abuya..zup..zup..zup…dia dapat jawapan bg semua persoalan dan fikirannya kembali ‘refresh’. malahan minda Abuya membuka jalan baginya utk mendapat ilham2 baru bg memecahkan persolan2 rumit lain.

    YES..minda Abuya mempunyai ‘power’ untuk mempengaruhi dan menguasai fikiran orang lain hatta mereka yang sudah jauh jatuh ke lembah kegelapan. walhal orang itu tak pernah pun jumpa Abuya sebelum ini. hebat kan!
    OK – minda Abuya ada ‘power’ untuk mengubah hati dan jiwa manusia.

    “saya rasa tangan macam kena eletrik. ”
    “Power itu bolehlah dikatakan seperti tenaga eletrik. Atau power itu juga macam kuasa cahaya.”

    adik2 wartawan dlm blog Umat Terakhir ada membincangkan tentang tenaga ritual. Juga Tuan Haji Helmis dlm blog syurgadidunia ada mengulas solat, dosa, pahala, sedeqah dll dari sudut fizik kuantum. juga blogger afterdark ada mengulas kaitan kusyuk dengan theta stage. jadi karamah wali2, power kaabah serta kejadian2 mistik memang boleh dijelaskan melalui fizik kuantum. ia berkaitan dengan hubungan diantara sufism dan metafizik. ia mengenai hukum LOA – law of attraction yang fames tu kalau baca buku2 camna nak jadi kaya oleh penulis2 motivasi.

    zionis dah lama tahu benda ni dan mewujudkan budaya zina diseluruh dunia spt yg diberitakan dlm TVRSA. zina dan maksiat secara sunnatullahnya menyumbang tenaga negatif, mengundang dosa dan kemurkaan Allah. sebab tu segala amalan tarikat yg menyucikan hati serta laungan azan selalu je diban oleh proksi2 zionis sebab tak nak ada proses penambahbaikan tenaga atau cahaya positif/kebenaran dihati sanubari manusia.

    tapi sekarang gabungan tenaga roh dari alam ghaib oleh RSA menjadikan semua perancangan zionis tu sudah tidak relevan lagi.

    terima kasih!

    Like this

  3. heliconia says:

    @ Leith, maaf saya dekat 2 tahun cuti blogging. Baru hari ni saya dapat letak bookmark sharing utk sosial network…Mudahlah nak share ke FB atau e-mail.

    Tks @muezza, ini petikan dari blog ni tentang Karamah maknawiyah.
    Di sinilah peranan wali Allah yang memiliki karamah maknawiyah yang layak memimpin umat manusia kerana akhlak dan tutur katanya dapat menarik orang ramai kembali kepada cara hidup Islam di tengah2 suasana kehidupan yang penuh mungkar. Tidak mustahil berlakunya dengan sekali dia berceramah, berpuluh orang boleh buat perubahan.

    Contoh karamah maknawiyah lagi ialah dapat merasa kelazatan beribadah tanpa diusahakan sungguh2, dapat tinggalkan maksiat tanpa susah2 mujahadah, dapat istiqamah dengan sesuatu amalan seperti boleh berada di tikar sembahyang beberapa minit lebih awal pada setiap waktu sembahyang fardhu dan sebagainya. Atau karamah dapat pertahankan wudhuk untuk tempoh yang lama seperti Syeikh Abdul Qadir Jailani, Uwais Al Qarni, Rabiatul Adawiyah dan umum para wali Allah yang sembahyang Subuh dengan wudhuk sembahyang Isyak. Dan mereka sentiasa dalam keadaan berwudhuk setiap waktu dan ketika.

    Nyatalah dari kedua2 bentuk karamah ini, karamah yang lebih utama ialah karamah maknawiyah kerana ia boleh menyelamatkan tuan punya diri dari api Neraka. Ada wali yang dikurniakan satu bentuk karamah sahaja, ada yang dapat kedua2 sekali, bahkan ada wali yang berdoa kepada Allah agar tidak dikurniakan karamah terutama karamah zahiriah kerana takut tidak dapat menjaga nikmat Allah itu.

    Like this

  4. mueezza says:

    as salam puan heliconia

    terima kasih di atas penerangan ttg karamah maknawiyah.
    baru saya faham dgn jelas kenapa SEMUA buku & majalah minda Abuya diharamkan dulu.

    begitu juga dengan SEGALA usaha ekonomi Arqam. selain dr ia mengancam poket orang2 yg berkepentingan, mengharamkan kicap dll tu sebenarnya ialah utk menjauhkan umat islam dari sumber makanan halal & toyyiban. secara metafizik, makanan yg disediakan oleh tangan2 yg sentiasa berwirid akan memberi kesan baik kepada hati manusia.

    sekarang ni pun mana2 IKS yg nak dpt sijil IMP (islamic manufacturing practice/process) kena pastikan pekerja wanita yg haid tidak dibenarkan utk memproses makanan. mereka kena buat kerja lain seperti packing (makanan dah siap) dll. jadi memang betullah kicap dan mee arqam tu pun ‘sesat’. siapa yg makan, akan dipermudahkan utk jadi baik, maka makanan2 tajaan zionis tidak akan laku.

    bila teringatkan serbuan JAIS keatas Rufaqa dulu, maka benarlah bahawa proksi jesuits vatican tu adalah dikalangan penguasa umat Islam itu sendiri.

    tapi sekarang keadaan dah berbeza. contohnya, Kafteria Ikhwan kat belakang Berjaya Times Square tu hari2 menjadi tumpuan warga KL utk makan nasi campur melayu. semoga karomah maknawiyah melalui penyediaan makanan oleh org2 bertaqwa dpt membentuk hati manusia utk sukakan kebaikan dan menyokong perjuangan kebenaran.

    terima kasih!

    Like this

  5. mueezza says:

    as salam puan heliconia

    minda Abuya dan LOA

    Terangkan Law Of Attraction
    http://soaljawabsyurgadidunia.blogspot.com/2010/06/terangkan-law-of-attraction.html

    The Secret (full movie) aka Law Of Attraction (LOA)
    http://consciousflex.blogspot.com/2008/01/secret-full-movie-aka-law-of-attraction.html

    karamah maknawiyah Abuya yg bersandarkan kepada Nur Muhammad merupakan check-mate kepada semua sistem ciptaan jesuits vatican.
    Abuya memperkenalkan semula sifat taqwa, rasa kehambaan, rasa bertuhan, rasa bersama & kerjasam, sufi berteknologi, politik kasih sayang dll melalui minda beliau dlm bentuk yg sesuai pd zaman ini – neo sufism – the mind of Sheikhul Arqam.

    “Whatever is going on in your mind is what you are attracting”
    “Every thought has a frequency. Thoughts send out a magnetic energy”
    “Your thoughts cause your feelings”

    karamah maknawiyah Abuya merupakan positif LOA (law of attraction) yg paling berkuasa tenaganya, mampu meneutralkan segala negatif LOA zionis serta dpt pula meningkatkan keimanan & ketauhidan manusia kepada Allah SWT dengan kadar yg pantas. ini kerana Abuya sendiri yg mempunyai rasa kehambaan yg tinggi hingga sanggup menggelar dirinya ‘tong taik’ bertindak sbg ‘frequency generator’ yg hebat.

    Al Arqam dan Aurad Muhammadiah adalah BENAR, tiada apa yang salah disisi Tuhan dan RasulNya. jadi zionis mencipta ILUSI bahawa Arqam dan Aurad Muhammadiah itu salah dengan label ‘sesat’ secara berterusan tanpa henti. maka minda khalayak akan didorong utk PERCAYA bhw Abuya itu sesat walaupun zionis sendiri TAHU Abuya itu orang yang benar.

    label ‘al arqam sesat’ hanyalah sebuah ILUSI ciptaan jesuits vatican.

    “Decide what you want .. believe you can have it, believe you deserve it, believe it’s possible for you”
    “Set a goal so big that if you achieved it, it would blow your mind.”
    “When you have an inspired thought, you must trust it and act on it.”

    Abuya berani mengatakan bhw orang melayu (bertaqwa) akan menjadi pemerintah dunia.
    Abuya sanggup berjuang walau terpaksa bersendirian utk menyambut kedatangan ‘Orang Besar” yg amat dinantikannya sbg penyelamat dunia.

    “Don’t define yourself by your body .. it’s the infinite being that’s connected to everything in the universe.”
    Abuya menggunakan teknologi roh yg melangkaui batasan ruang dan masa.

    “We are mass energy. Everything is energy. EVERYTHING.”
    Abuya amat takut sekiranya dosa2 kita itu menjadi hijab bg pertolongan Allah. kena selalu solat taubat dan mohon keampunan kepada Allah.

    Fizik Dosa Dan Pahala
    http://syurgadidunia.blogspot.com/2009/06/fizik-dosa-dan-pahala.html

    terima kasih puan heliconia!

    Like this


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,059 other followers